Loading...

Altijd fijn om draaikiepramen te hebben toch? Totdat je leuke raambekleding zoekt. Raambekleding voor draaikiepramen vond ik zelf best wel lastig om uit te zoeken. Toen wij bij de meerwerkopties kozen voor draaikiep stonden we er niet bij stil dat dit nog wel eens moeilijk kon zijn qua raambekleding. Dus de maanden tijdens de bouw heb ik veel gezocht naar oplossingen voor raambekledingen voor draaikiepramen en die deel ik hier met jou!Klik op de foto’s van de producten om naar de websites van de producten te gaan*

Rolgordijn met zijgeleiding

De meest gekochte oplossing voor draaikiepramen en ik denk wel een van de meer voordeligere oplossingen zijn rolgordijnen met een zijgeleiding. Deze bevestig je op het kozijn van het draaikiepraam en beweegt op die manier mee wanneer je het raam opent. Het voordeel van een rolgordijn is dat deze ook te koop is als 100% verduisterend, ideaal voor in de slaapkamer dus!

Easy click

Met magneetstrippen kun dit aluminum frame op jouw kozijn plaatsen, je hoeft dus niet te boren en kan het gelijk installeren. Binnen in het frame bevestig je de raambekleding. Met dit systeem kan je kiezen voor aluminium jaloezieën, plisse gordijnen en dubbele plisse (honingraat plisse).

Vooral wanneer je voor in de badkamer raambekleding zoekt zal je snel uitkomen bij jaloezieën. Deze aluminum jaloezieën zijn dan de uitkomst! Ze kunnen namelijk goed tegen vochtige ruimtes en laten voldoende licht door. Daarnaast zijn ze ook nog eens voordelig, ideaal dus!

Wil je toch graag stoffen raambekleding, dan is het easy click systeem ook een uitkomst. Je kan kiezen uit een plisse gordijn of een honingraat plisse. Het leuke hieraan is dat je ook kan kiezen voor Top Down Bottom Up, waardoor je ook de plisse in het midden of juist onderaan kan plaatsen. Daarnaast is het ook mogelijk om deze raambekleding in verduisterende variant te krijgen.

Trufit

Zijn de bovenstaande oplossingen niet mogelijk bij jouw ramen? Dan zou ik zeker even naar dit systeem kijken! Trufit is een product van Luxaflex en kan samen met hun Plisse, Duettes en horizontale jaloezieën gebruikt worden.

Met het Trufit systeem plak je het frame, bestaande uit 2 smalle profielen, op het raam. Je hoeft dus geen rekening te houden met de dikte van je kozijn, dit past altijd! Lekker makkelijk met inmeten 🙂

Wel belangrijk om te weten, deze raambekleding is aanzienlijk duurder dan de andere genoemde mogelijkheden. Maar ik vond de kwaliteit wel echt heel goed en de kleuren zijn echt prachtig! Zeker een kanshebber voor onze woning.

Shutters

Ik denk dat ik shutters wel echt de mooiste raambekleding vind dat er is. Helaas niet altijd even praktisch (vind ik) omdat je het niet omhoog en naar beneden kan doen om te openen. Maar als je dat geen probleem vindt is dit het product voor jouw draaikiepramen. Ze worden namelijk volledig voor jouw op maat gemaakt en op het kozijn geplaatst. Hierdoor beweegt de shutter met het raam mee en kan je zelfs met het raam open genieten van privacy of een zee aan zonnestralen.

Je hebt altijd baas boven baas en dat is ook in dit geval qua prijs. Omdat shutters op maat gemaakt worden voor jouw raam, betaal je daar ook naar. Over het algemeen is dit de duurste oplossing voor draaikiepramen.

“Normale raambekleding”

Je leest deze blog omdat je specifiek opzoek bent naar raambekleding voor draaikiepramen. Maar misschien is het ook mogelijk om voor een standaard oplossing te gaan? Zeker als je budget niet zo groot is, zou dit een oplossing kunnen zijn.

Voor ieder raam kunnen gordijnen hangen, verduisterend, inbetween en alles wat je kan bedenken. Doordat je de gordijnrails aan het plafond (of muur) bevestigd hangt deze ver genoeg van het raam vandaan om deze op een kiep stand te kunnen zetten. Wij hebben in de slaapkamer draaikiepramen, maar voor een knusse sfeer hebben we hier juist voor inbetweens en verduisterende gordijnen gekozen.

Een andere mogelijkheid is, mits de ruimte het toelaat, de raambekleding in de dag plaatsen. Dit betekent tussen muren. Wanneer je diepe vensterbanken hebt, bijvoorbeeld 35cm diep zoals wij hebben, dan hoeft het geen probleem te zijn om raambekleding in de dag te monteren. Zorg er wel voor dat je deze zover mogelijk van het raam af bevestigd, op deze manier kan het raam open en kan de raambekleding naar beneden blijven hangen. Zelf kiezen wij voor deze constructie in het kantoor en de badkamer, daar gaan we honingraat plisse en horizontale jaloezieën ophangen.

Ik ben erg benieuwd wat jij gekozen hebt als raambekleding en waarom, laat het hieronder weten! En laat het vooral ook even weten wanneer je nog een ander goed idee hebt voor raambekleding voor draaikiepramen.


Reacties (6)

Reageer hier