Loading...

De leukste interieurboeken!

Leukste interieurboeken

Interieur, ik kan er niet genoeg van krijgen! Ik breng uren door op pinterest en instagram, opzoek naar de leukste ideeën voor ons eigen huis. Maar soms vind ik het ook wel eens fijn om gewoon een boek te lezen, alle informatie gebundeld op 1 plek. Dus hierbij de leukste interieurboeken in mijn kast!

Het grote intieurboek, mijn favoriet!

Het Grote interieurboek van Frida Ramstedt heb ik onlangs gekocht en het is direct mijn grote favoriet. Geen mooie plaatjes zoals in woontijdschriften die je kan kopiëren in je eigen huis, maar basiskennis en schetsen waarmee jij je eigen ideeën en woonwensen concreet kan maken. Hoeveel ruimte heb je nodig voor looproutes? Hoe creëer je eenheid? Hoe kies je de juiste kleur voor iedere ruimte? En nog zoveel meer!

Bekijk vooral even de inhoudsopgave, geloof me dit boek wil je hebben!

De Interieurbijbel

Dit boek is een lange tijd het leukste interieurboek in mijn kast geweest. Zelf heb ik een oudere versie, maar regelmatig wordt er een herziene versie van de Interieurbijbel uitgebracht. Prachtige foto’s en informatie over allerlei materialen en toepassingen kun je hier in vinden. Welke soorten raambekleding zijn er? Welke eigenschappen heeft laminaat of een andere vloersoort? Maar ook handige opberg oplossingen voor de keuken en wanneer je welke verlichting het beste kunt toepassen. Heel handig om te hebben en te raadplegen bij je eerst volgende aankoop voor jouw huis.

Insta Perfect

Sowieso is Iep Bergsma een super leuke vrouw om te volgen op Instagram. Iep maakt geweldige foto’s en heeft zich gericht op het maken van de mooiste foto’s van powervrouwen. Ik hoor je denken, “Marloes wat heeft dit te maken met interieur?”. Nou Iep leert je alle ins en outs voor fotografie, je hoeft hiervoor geen fancy camera te hebben, je hoeft hiervoor alleen haar boek Insta perfect te kopen. En daarmee maak jij de mooiste foto’s van je interieur! Je leert over styling, compositie en licht, maar ook over bewerking van de foto’s. Wil je graag ook de basis van fotografie helemaal onder de knie hebben? Ze heeft hiervoor nog een boek uitgebracht, namelijk Picture Perfect, en ook dat boek is zeker een favoriet!

Alles op z’n plek

Een opgeruimd, georganiseerd en gestyled huis dat klinkt toch heerlijk! Het boek van Monica Leed is nog niet uitgegeven, maar zodra ik Alles op z’n plek kan bestellen ga ik het doen. Ik hoop vooral tips te vinden hoe je ook je huis netjes kan houden, voor mensen zoals ik die het liefst iedere week iets nieuw kopen. Het boek is eind februari te koop, je kan dus binnenkort lezen wat ik er van vind. Of koop hem zelf!

Mijn kast gaat nog verder gevuld worden met zulke mooie en leuke boeken, je kan over een tijdje dus een nieuw overzicht met de leukste interieurboeken verwachten. Heb jij nog boeken die ik moet lezen? Laat het vooral even weten in de reacties hieronder!

Veel leesplezier!

Ps; vind jij het juist fijn om online tips te lezen over jouw nieuwbouwwoning? Lees dan hier het stappenplan voor nieuwbouw.

*


Reacties (28)

Reageer hier