Loading...

Nieuwbouw stappenplan

Zo veel vragen had ik toen wij de knoop hadden doorgehakt om een nieuwbouwwoning te kopen. Waar begin ik mee? Waar moet ik om denken? Kan ik het wel betalen? Hoeveel gaat het kosten? Wat moet ik zelf nog doen na oplevering? En nog duizend andere vragen. Oké, misschien een beetje overdreven. Maar ik wist oprecht niet waar ik moest beginnen. Ik was opzoek naar een guide, een stappenplan voor nieuwbouw. Maar ik kon niks vinden. Daarom heb ik veel contact gehad met mensen die al eerder een nieuwbouwwoning hebben gebouwd, heb ik heel veel websites en brochures doorgelezen en het vooral zelf ervaren. En met alle informatie die ik heb verzameld heb ik een nieuwbouw stappenplan gemaakt voor jou en voor iedereen die een nieuwbouwhuis wil kopen.

Weet je niet of je nieuwe of bestaande bouw wil kopen? Lees dan hier de voordelen van een nieuwbouwhuis. Heb je de keuze gemaakt om een nieuwbouwhuis te kopen? Lees dan snel verder. Over iedere stap in het nieuwbouw stappenplan heb ik een blog geschreven om je nog meer informatie te geven, deze vind je door op de stap te klikken.

Nieuwbouw Stappenplan

  1. Wat zijn jouw woonwensen? Het klinkt misschien als een open deur, maar het is heel belangrijk om voor jezelf vast te stellen wat je woonwensen zijn voordat je je zoektocht start. Dit maakt je zoektocht niet alleen makkelijker, maar hiermee voorkom je ook teleurstelling.
  2. Wat kost een nieuwbouwhuis? Op dit punt in je zoektocht weet je nog niet precies wat je droomhuis gaat kosten. Mijn advies is om te oriënteren wat jij mooi vindt qua keuken, vloer, badkamer, etc. Deze kosten komen namelijk boven op de aankoopsom van het huis en de grond. Op deze manier kun je de kosten al een beetje inschatten en voorkom je dat je een te duur nieuwbouwhuis koopt.
  3. Kan ik mijn droomhuis betalen? Op internet staan genoeg rekentools om te berekenen wat jij kan lenen. Maar waar deze berekeningen vaak geen rekening mee houden zijn eventuele toekomstplannen, al aanwezig schulden of uitgaven, etc. Daarom is het ALTIJD verstandig om naar een financieel/hypotheek adviseur te gaan. Vaak kun je hier vrijblijvend laten berekenen wat je kunt lenen en vertellen ze waar je nog meer rekening mee moet houden.
  4. Van zoektocht tot aankoop! Je weet wat je wensen zijn en wat je kan betalen. Misschien ben je al om je heen aan het kijken naar een nieuwbouwplan. Anders is het verstandig om bij de lokale makelaar te informeren naar huidige en/of toekomstige bouwplannen. Zit jouw droomhuis er tussen? Zorg dat jij je inschrijft voor het project en kans maakt op een optie.
  5. Welke meerwerk opties moet je kiezen? Voordat de bouw start moet je vaak al een aantal opties doorgeven. Een uitbouw, verlaagde ramen, andere keuken opstelling en nog veel meer keuzes. Zet alvast de deadlines in je agenda, zodat je niet vergeet jouw keuzes op tijd door te geven.
  6. Wat te doen tijdens de bouw? Natuurlijk is projectbouw minder stressvol dan bouwen in eigen beheer bijvoorbeeld. Maar terwijl de aannemer jouw woning aan het bouwen is, moet jij van alles regelen. Denk aan een schilder, een stukadoor, misschien een nieuw interieur, de keuken, een nieuwe vloer en ga zo maar door. Een aardige to-do lijst dus.
  7. Wat is de planning na de oplevering? So exciting! Je krijgt binnenkort de sleutel. Maar heb je al nagedacht over alles wat nog gedaan moet worden? En ga je eerst de vloer (laten) leggen of eerst de keuken plaatsen? Ervaring leert dat er altijd wel iets anders gaat dan verwacht, dus houdt wat ruimte in je planning voor deze onverwachte situaties. In deze blog een stappenplan voor nieuwbouw na oplevering.

Zoals je ziet komt er nogal wat bij kijken wanneer je een nieuwbouwhuis koopt. De één ervaart het als stressvol, de ander ziet het als een groot avontuur. Met dit nieuwbouw stappenplan vergeet jij in ieder geval niks en weet je precies wat jou te wachten staat! Heb je nieuwbouwvragen waarop ik nog geen antwoord heb gegeven? Laat een reactie hieronder achter, of stuur mij een berichtje via mijn contact pagina.

Succes met jouw zoektocht en bouwavontuur! En geniet er vooral van, voor je het weet woon je in jouw prachtige paleisje!


Nog geen reacties

Reageer hier