Loading...

De bouw

Op deze pagina deel ik de ontwikkelingen van de bouw met jullie. We tekenden in juni 2019 voor ons huis, maar voordat ze daadwerkelijk konden starten met de bouw moest 75% van het project verkocht zijn. In december was het zo ver, de grond was bouwrijp gemaakt. Helaas moesten we nog tot en met januari wachten voordat er actie was op ons kavel. Omdat ons huis deel uit maakt van een groot project en onze aannemer niet heel snel bouwt, duurt de bouw van onze woning zo’n 17 maanden.

Wil je meer foto’s van de bouw zien? Volg mij dan op Instagram

De start is er! – januari 2020

Toen we in het nieuwe jaar bij ons kavel gingen kijken waren we super blij om te zien dat de aannemer was gestart met de voorbereidingen. Eindelijk geen grasland meer!

De heipalen zitten er in – februari 2020

Hans reed even langs het kavel toen hij zag dat onze aannemer bezig was met heien. Toevallig net op dat moment bij ons huis, super mooi moment voor een foto natuurlijk. Nu de palen er in zitten zien we eindelijk de contouren van ons huis.

Fundering is de basis – april 2020

Het heeft even geduurd, maar in april was het dan zover. Wij hebben een fundering. En wat lijkt ons huis klein! Iedereen verzekerd ons dat dat straks wel meevalt. Dus daar moeten we dan maar op vertrouwen, we kunnen nu toch niks anders doen dan het afwachten.

De hoogte in – juni 2020

We houden de bouw nauwkeurig in de gaten en gaan kijken op de dag waarvan wij denken dat we binnenmuren krijgen. En ja! Daar staan ze! Maaaaarr… gaat dat wel goed? Blijkbaar waren onze opties niet goed doorgegeven aan de bouw. Wij krijgen verlaagde ramen, maar daar stond nu een muur. Gelukkig kon het snel worden opgelost, maar wel even een lichte hartverzakking.

Met de deur in huis vallen – juli 2020

We wisten uit de brochure dat we een blauwe voordeur krijgen. Maar wat is nou de kleur “duifblauw”? Deze maand zijn de kozijnen van de begane grond en onze voordeur geplaatst. Ik ben verliefd op die blauw grijze kleur! Dat gaat straks zo mooi staan met de rode bakstenen.

Verdieping nummer 1 – augustus 2020

Voor de bouwvak leek het aardig rustig op de bouw. Nu de bouwvak voorbij is duurde het gelukkig niet lang voordat we een eerste verdieping hadden. Het begint nu echt op een huis te lijken, met een beetje inbeeldingsvermogen natuurlijk.

De eerste bakstenen – september 2020

Eindelijk iets anders dan grijze betonblokken! Ze zijn begonnen met metselen. In de zon lijken de stenen heel rood en wanneer het wat bewolkt is lijken ze meer bruin. Ik hou er wel van, hierdoor heeft ons huis iedere keer een ander aanzicht.

Hoogste punt – november 2020

Een nieuwe update heeft zich even laten wachten, maar het is zover. Het hoogste punt is bereikt, nouja er komt nog een dak op. Maar nu is wel goed zichtbaar hoe hoog ons huis wordt.

Dak boven ons hoofd – december 2020

Het moment waar we zo lang naar uit keken, we hebben een dak! Zou onze woning nog voor kerst wind en water dicht zijn?

Dakpannen – januari 2021

Onze woning was helaas niet voor het nieuwe jaar wind en water dicht. In januari gingen ze direct aan de slag met de dakpannen en het voegen van de buitenmuur. De ramen staan aan de achterzijde klaar om geplaatst te worden.

Eindelijk schiet het op!


Reacties (166)

Reageer hier